Respect! Deze Dordtenaren vielen kilo's af of kweekten enorme spieren - indebuurt Dordrecht

2021-12-31 17:39:28 By : Ms. Carol Lee

In de eerste maand van het jaar houden we ons vast aan onze goede voornemens en voor veel mensen is dit: gezonder leven of afvallen. Maar soms is het enorm lastig om het vol te houden en is een beetje motivatie nodig. Deze Dordtenaren vertellen hun succesverhaal.

Sonja: “Ik ben van 140 kilo naar de 95 kilo gegaan. Ik at echt alles. Koekjes, chips, chocolade… je kon me een suikerverslaafde noemen. Als ik geen suiker at, begon ik te trillen en voelde ik me slecht. Van suiker werd ik blij, althans dat dacht ik. Eigenlijk voelde ik me slecht tot op het bot. Dus dit wilde ik veranderen en begon met verschillende soorten diëten. Niets werkte en ik wilde graag een operatie. Maar mijn dokter zei dat ik dat beter niet kon doen, omdat je dan je leven lang een beperking hebt met het eten. Toen besloot ik om gezonder te gaan eten en liet brood, aardappelen, pasta en rijst staan. Ook begon ik met het bewegen op een ElliptiGO en daardoor blijf ik fit en gemotiveerd. Het is mijn doel om de 80 kilo te halen!”

Is het een fiets, is het een crosstrainer? Het is een vraag die geboren en getogen Dordtenaar Sonja Romijn vaak...

Martine: “Ik ben 20 kilo afgevallen op een verantwoorde en duurzame manier. Daar heb ik één jaar over gedaan onder begeleiding van Medplus en Diëtist Eline Zuiderwijk. Nu ben ik al ruim een jaar stabiel. Geen dieet, maar een nieuwe manier van leven: gezond eten. Geen suiker en 3 keer per week sporten. Was het makkelijk? Nee, maar het kost nu geen moeite meer. Ik voel me top! Na een jaar ben ik nog steeds stabiel. Afvallen is niet moeilijk, maar het gaat erom dat het resultaat zo blijft en dat is me gelukt.”

Denise: “Ik ben tot nu toe 20 kilo afgevallen in ongeveer 2 jaar. Niet met een dieet; ik ben ervan overtuigd dat een dieet averechts werkt. Ik minder mijn porties, snoep weinig en probeer me te beperken tot het drinken van water. Eén tip voor anderen die graag wat kilo’s kwijt willen: ontzeg jezelf niets. Heb je zin in een stukje chocolade of een wijntje? Gun jezelf dat dan af en toe ook! Je MAG alles, de vraag is: WIL je het ook?”

🏆TransformationTuesday.🏆 . Left I'm 17/18 years old Right 26 years. What do you think? . Ik weet dat je in kortere tijd dit kan bereiken, maar toen ik begon met trainen moest ik het allemaal voor me zelf uitvinden hoe en wat. Nu ik het weet wil ik iedereen mee helpen om zijn/haar doelen te bereiken. Heb je hulp nodig met training of voeding? Laat het me weten. Ik ben gecertificeerd Personal Trainer📄 . . . #transformationtuesday #fitfam #fitness #instafit #instalike #trainhard #wokrout #personaltrainer #fitfamnl

A post shared by Sacha (@sachafitlifestyle) on Jan 15, 2019 at 9:43am PST

Sacha: “Op dit moment ben ik tevreden met mijn lichaam. Mijn doel voor de komende zomer is om in vetpercentage te zakken, zodat de spieren beter zichtbaar worden. Dat doe ik door middel van meer trainen of door minder te eten. Ik train op dit moment 4 á 5 keer per week.” Sacha helpt ook anderen bij de juiste keuzes voor training en voeding. Hij is een Personal Trainer.

Mooi resultaat van een tevreden cliënte: “Een van de beste stappen die ik ooit gezet heb. 🙏🏻 Ik ben 40+ en was zelf al 2 jaar lang aan het ploeteren, maar geen gram afgevallen. Naar Simone gegaan en in 4 maanden tijd -12 kilo en nog steeds eraf. Vorig jaar begonnen in mei en met de zomervakantie had ik mijn al doel bereikt. Tegen allebei onze verwachtingen in eigenlijk. Moeilijk, nee! Honger, absoluut niet! Koolhydraten tellen? Nooit gedaan! Simone geeft duidelijke uitleg en begeleiding , ga het DOEN. Het brengt je zoveel😊 Mijn voor foto heb ik moeten zoeken, toen ik 82 kilo was maakte ik alleen foto’s van mijn bovenkant🙈 herkenbaar? Nu niet meer, ik mag er helemaal op tegenwoordig😊” . Een blije en trotse coach! Super gedaan Anita! #tbt #anderseten #koolhydraatarm #lchf #keto #voedingsadvies #-12kg #gezondeleefstijl #fit #energiek #afvallen #dordrecht

A post shared by Simone Schot – Anders Eten (@anders_eten_lchf) on Jan 22, 2019 at 1:56pm PST

Anita: “Ik ben 40+ en was zelf al 2 jaar lang aan het ploeteren, maar geen gram afgevallen. Toen ben ik naar coach Simone gegaan en in 4 maanden tijd 12 kilo afgevallen en het is er nog steeds af. Vorig jaar ben ik begonnen in mei en met de zomervakantie had ik mijn al doel bereikt. Tegen de verwachtingen van mij en mijn coach Simone in. Moeilijk? Nee! Honger? Absoluut niet! Koolhydraten tellen? Nooit gedaan! Simone geeft duidelijke uitleg en begeleiding. Het brengt je zoveel.” 

Het lichaam van alpha_beast2 op Instagram maakte een grote transformatie door. Op de linker foto zie je een foto van tien jaar geleden en de rechter foto is in 2018 gemaakt. “Discipline is alles.” En daar bereik je veel mee!

Lees ook: Charlotte deed mee aan een WK in Australië en toen gebeurde dit Ze werkte er jaren naartoe en zat weken in spanning over de uitslag. Wie mocht er mee naar het WK...

Ze werkte er jaren naartoe en zat weken in spanning over de uitslag. Wie mocht er mee naar het WK...

Iedere week zoeken wij een mysterie voor je uit. Dit keer een mysterie met veel cijfertjes, maar wel interessant om...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Dordrecht en blijf op de hoogte van alles over en rondom Dordrecht.

Alleen nu APK voor minder dan 10 euro: bij deze garages in Dordrecht en omgeving moet je zijn

Aangeboden door Doe Dordrecht Kado

Aangeboden door Dordtse December Dagen

Aangeboden door Campagne ‘Fit op jouw manier’

Hartverwarmend! Zoveel kerstkaarten schreven jullie voor Het Spectrum in Dordrecht

Aangeboden door MedPlus Fysiotherapie en Sport

Blijf op de hoogte van alles uit Dordrecht

© 2021 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden