Een gym op kantoor inrichten - dit mag niet ontbreken | Computable.nl

2021-12-31 17:43:16 By : Mr. David Yang

Door een gym in te richten op kantoor motiveer jij jouw medewerkers om te sporten. Dit is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid van jouw medewerkers, maar ook de mentale gezondheid van jouw medewerkers. Door voldoende te bewegen voelen jouw medewerkers zich fitter en blijer. Tijdens sporten wordt er namelijk een gelukhormoon vrijgemaakt, waardoor jij je blijer voelt. Ook kan sporten een goede uitlaatklep zijn als je medewerker zich gefrustreerd voelt. Ook zorgt voldoende sporten op lange termijn ervoor dat je minder stress voelt. Bovendien zijn medewerkers die voldoende sporten minder vaak ziek. Om een goede gym in te richten zijn er een aantal dingen nodig. Lees hier welke dingen niet mogen ontbreken.

Een yogamatje is de basis van een gym op kantoor. Hierop kunnen je medewerkers buikspieroefeningen doen en natuurlijk ook yoga oefeningen. Een leuk personeelsuitje is een yogales. Huur hier een professionele yogadocent voor in. Yoga heeft veel voordelen, zoals dat het zorgt voor minder stress, meer flexibiliteit en minder rugklachten. De beste yogamat is de Manduka PROlite yogamat. Je medewerkers kunnen hier ook losse oefeningen op doen, zoals push ups en superman. 

Er zijn verschillende cardio apparaten waaruit je kunt kiezen, zoals een loopband, stairmasters, roeimachines en hometrainer. Een loopband is eenvoudig en veel mensen kunnen hier gebruik van maken. Doordat je de keuze hebt tussen heuvel en verschillende snelheden kan je makkelijk hierop je conditie verbeteren. De een houdt van snel doorlopen op een helling en de ander wilt sprinten. 

Hierdoor is dit een goede keuze als je medewerkers van verschillende dingen houden. Een goede loopband om aan te schaffen is bijvoorbeeld de Virtufit TR-100 loopband of de Focus Fitness Jet 9 Iplus. Een voordeel van de Focus Fitness Jet 9 Iplus is dat het een tablethouder heeft en bluetooth. Hierdoor kan jouw medewerker ook rustig wandelen op de loopband en tegelijkertijd werken. Lang achter een bureau stil zitten is niet gezond. Dit is een goede afwisseling hierop. 

Koop ook een aantal dumbbells die je kunt verstellen qua gewicht. Hiermee kan je veel verschillende oefeningen doen. De dumbbells kunnen gebruikt worden voor compound oefeningen of isolatie oefeningen. Bij compound oefeningen worden er verschillende spiergroepen getraind, zoals bij een squat. Bij een isolatie oefeningen wordt een spiergroep getraind, zoals bij de dumbbells biceps curls.

Met deze drie fitnessmaterialen kunnen er al veel verschillende oefeningen worden uitgevoerd. Dit is een goede start voor jouw kantoor gym. Vraag ook na bij jouw medewerkers wat zij graag willen en laat dit meewegen in jouw keuze voor materialen.

Recente cyberaanvallen zoals die op Colonial Pipeline en Kaseya, samen met trends zoals de verschuiving naar werken op afstand, hebben veel organisaties doen beseffen…

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Gemeente Enschede Overijssel, Gelderland, Drenthe

Alle rechten voorbehouden © 1995-2021 Jaarbeurs ( 1.0718sec)